søndag 1. desember 2013

Husets pepperkaker

Denne oppskriften fant vi i en kakebakebok som heter noe sånn som "7x7 slag til jul" - og etter det har vi ikke bakt andre pepperkaker.  De er kjempegode og knasende sprø.  Deigen kan være litt vanskelig å kjevle ut og det er ikke alltid de blir like glatte og fine, men de smaker så godt at vi tar jobben og vi bryr oss ikke om utseende ikke alltid er like perfekt.




Mormors pepperkaker

1/2 liter sukker
1 1/2 dl vann
3/4 dl sirup
1 ts pepper
1 1/4 ss kanel
1/2 ss nellik
1/2 - 1 ss ingefær
250 g meierismør
1 ss natron
1 ss konjakk
1 1/2 lliter (750-800g) hvetemel, sånn omtrent



* Bland sukker, vann, sirup og krydder i en kjele og varm det opp.

* Ta kjelen av plata og ha i smøret.  Rør til det blir helt kaldt.  Det er litt jobb så på med tålmodigheten.

* Tilsett konjakk, mel og natron og jobb deigen godt sammen.

* Deigen kan kjevles med en gang, den trenger ikke å stå til neste dag.

* Kjevle deigen ut med så lite mel som mulig og så tynt du kan (nesten i alle fall) og legg kakene på smurt plate eller bakepapir.



* Stekes ved 200-225 grader i 10-12 minutter.  Følg godt med de to første platene slik at du ser hva kakene trenger i din ovn.



* La de kjøle på rist før de pyntes eller legges i bokser.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar