lørdag 21. april 2012

Svart kylling med agurksalat og ris

Dette er en enkel og rask rett som er rik på smak og fattig på fett.  Det er en av husets favoritter. Dette lager du på en halvtimes tid, så ikke glem å sette på risen i tide! Den opprinnelige oppskriften fant jeg i en kokebok for mange år siden, og den heter noe sånn som "Pikant Indonesisk Kyllingrett", men vi kaller den bare for "Svart kylling"





Du trenger:

750 g kyllingfilet
4 fedd hvitløk
½ ts knust tørket chilipepper, mer eller mindre etter sma
2 ts malt koriander
2 ts malt ingefær
3 ss mørk soyasaus - det må være mørk for å få skikkelig smak!
3 ss riseddik
2 ss vegetabilsk olje
Vårløk etter smak




Agurksalat
1 stor slangeagurk
1 Sitron
Litt vann
Litt sukker
Salt og pepper




Slik gjør du:

Skrell agurken og del den i to på langs.  Skrap frøene ut med en teskje.  Skjær agurken i tynne skiver. Press sitronen, ha i omtrent like mye vann - prøv deg fram.  Smak til med sukker, salt og pepper.  Den skal være friskt syrlig.

Lag en krydderblanding av finhakket hvitløk,  chili, malt koriander, ingefær, mørk soyasaus og eddik.  Bland godt og sett den til sides.

Rens vårløken og kutt den i ½ cm tykke ringer




Kutt kyllingfiletene i biter, ca 2,5 x 2,5 cm.   





Varm woken på sterk varme i 10-15 sekunder, ha i oljen la den så vidt begynne å ryke før du har i kjøttet.  Stir-fry i ca 2 minutter – alt kjøttet skal ha skiftet farge.  Hell over krydderblandingen og stir-fry i 1- 2 minutter.  Kyllingen må være gjennomstekt.  Ha over vårløken og la alt godgjøre seg et halv minutts tid.

Server kjøttet med kokt ris og agurksalat
.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar