lørdag 25. august 2012

Svensk laksesuppe




Vi spiser en del sterk mat, men noe av den beste maten jeg vet om er mat som er laget av smaksrike råvarer og hvor råvarene dominerer smaken, ikke krydderet.  Denne suppa har en herlig smak av rotgrønnsaker og laks med et hint av allehånde, men bare et hint - det er grønnsakene og fisken som dominerer!  I tillegg er den enkel å lage og veldig sunn! Hvor jeg fant denne oppskriften en gang i tiden, husker jeg ikke.



Du trenger:
400 – 600 g laksefilet
1 liter vann
1 fiskebuljongterning
1 krm malt allehånde eller noen hele korn
2 laurbærblad
200 g sellerirot
50 g pastinakk
2 middels gulrøtter
1 purre
Salt og pepper


Legg fisken i vannet, kok opp og ha i allehånden, laurbærbladene og buljongterningen.  La fisken trekke , ikke koke, i 15 minutter.  Mens fisken trekker, skjærer du sellerien og pastinakk i små terninger, gulroten i tynne strimler og purren i ringer.


Ta fisken ut av kjelen og legg den tilside.  Sil kraften og ha den tilbake i kjelen.  Kok opp og ha i sellerien, pastinakken og gulroten.  La det hele småkoke i 10 minutter.   Del fisken i små biter mens grønnsakene koker.

Ha i purren og la den trekke med i 5 minutter.  Smak til med salt og pepper og ha fisken i.  La det trekke et par minutter slik at fisken varmes lett opp.

Server straks med godt brød eller flatbrød til. 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar